dinsdag 15 april 2008

FW: FW:.... om te huilen.....

Het is weer eens zover...
Een hele lieve, hartelijke, bezorgde vriendin van mij stuurt mij een mailtje. Helaas geen hé-hoe'st-met-jou-mailtje vandaag, maar een FW: FW: FW: MOET JE LEZEN!! KIPPENVEL- mailtje. Zo'n mailtje dat bijna altijd begint met: "Ik kreeg tranen in m'n ogen toen ik het las!"

Ik ook.
Ik krijg tranen in mijn ogen en ik heb een brok in m'n keel. Ik (!) heb vriendinnen, die ik waardeer en koester, die werkelijk en oprecht het idee hebben dat ze iemand helpen als ze zo'n mailtje doorsturen. Ik heb vriendinnen die er blindelings vertrouwen in hebben dat als een of ander obscuur figuur meld dat hij doodgaat als je zijn mailtje niet doorstuurd, ook braaf dat mailtje doorsturen. Ik heb vriendinnen die spam doorsturen, zonder ook maar enig idee hebben wat voor leed ze de rest van de wereld berokkenen. Ik heb bijna tranen van schaamte.

Ik lees de kettingbrief. Het verhaal wat verteld wordt is, uiteraard, totaal ongeloofwaardig. Arme vent heeft n kind, maar het kind is ziek en het kind gaat dood. Maar oh, hallelujah!! AOL/MSN/Elvis/whoever geeft geld voor elk doorgestuurde mailtje, wat heel goed van pas komt bij de chemo's/open hartoperatie/littekenbehandeling. Ik schud mijn hoofd. Hoe KAN iemand erin trappen???!!
Google bevestigd al snel wat ik al wist. De arme man heeft, uiteraard, geen kind dat ziek is, of ook maar enigszins lijkt op het beschreven kind. De arme man is al VIER (ja 4!!!!) jaar bezig om mensen die hem lastig vallen met giften/inzamelingsacties/gebedsgenezers te vertellen dat hij nooit zo'n mail heeft gestuurd en dat iemand zijn adres er onder heeft gezet. Nu ben ik gewoon pissig. Al vier jaar is het bekend dat deze mail onzin is. Waarom??? Waarom heb ik vriendinnen die niet even nadenken of het wel echt waar is???!!!
Afijn, what's done is done. Ik mail haar een subtiel scheldkannonade terug, en niet alleen naar haar, maar naar iedereen die met emailadres op de brief vermeld staat (nog een reden waarom ik een hekel heb aan dit soort dingen; wie weet welke hijger nu mijn email adres heeft?!). Ik ben woest en zit onder de adrenaline...


....En dan krijg ik een inval.... Zo'n spammer is eigenlijk briljant! Slapend rijk word je ermee. Met zoveel enorm domme mensen kan mijn plan absoluut niet mislukken!!!! Ik sprint naar mijn computer en maak mijn opzet.

FW: FW: FW: DOORSTUREN!! Heb meelij!

Lieve mensen,

Ik ben een student van 25 jaar. Ik ben altijd heel gelukkig geweest. Tot voor kort. Ik heb ADD. Aangezien ik mijn studiefinanciering uitgeef aan de verschrikkelijk dure medicijnen voor deze stoornis en voor koffie en muffins in de pauze, ben ik heel erg arm. Ook omdat ik na mijn eerste jaar ben gaan sporten ben ik nu zo veel afgevallen dat mijn zegelring van mijn vingers glijd. Tot overmaat van ramp ben ik tijdens mijn vakantie in Thailand uit mijn penthouse gezet, waardoor mijn studie nu helemaal stagneert.
Ik heb geen rooie cent meer en geen familie om op terug te vallen. Zij keerden mij de rug toe, toen bleek dat ik mijn deel van de erfenis van oma in aandelen Alitalia had gestopt.
Gelukkig wilde Bill Gates mij helpen. Voor elk mailtje wat JIJ doorstuurt naar je allerbeste vrienden, stort Buddy Bill 5 cent op mijn bankrekening. Wees gul, heb een hart, en stuur dit mailtje naar zoveel mogelijk mensen rond. Dit is GEEN kettingbrief! Verbreek de ketting niet!
Geef om deze student. U kunt ook storten op rekeningnr 233757, te Zürich, of zorgen dat Alitalia niet failliet gaat.
Geef om deze student.

Dank u wel.... Zo.... en nu maar kijken of 't wat word.

Geen opmerkingen: