maandag 31 maart 2008

Wakker

Hehe.. Poeh poeh..

Het is weer ochtend. Ik zou zo direct eventueel mijn badpak kunnen pakken en richting zwembad kunnen waggelen, maar ik doe het niet, want ik denk dat ik zo eerst maar eens 10 uur ga slapen. Ik ben een groot fan van tukken, maar helaas zit ik beneden in de keuken, gapend als een goof, de suikers uit mijn lijf te typen. De reden dat ik op dit walgelijke tijdstip nog wakker ben, strak van de Red Bull, is omdat ik ADD-ig, heel erg last heb van mentale obstipatie, bij anderen misschien bekend als uitstelleritis. Ik heb dinsdag een presentatie, dus maandag ochtend de deadline voor het inleveren van alles, en ieder normaal mens zou twee of drie weken van te voren wel eens kijken wat dat allemaal inhoud. Och, dacht ik, een week van te voren is ook goed. Och, vier dagen lukt ook nog wel. Ai, beetje dringen in 2 dagen... En om vijf uur 's middags, op de dag voor de deadline, zet ik mijn eerste serieuze stap tot het creƫren van een powerpoint. En shit, de helft van de bronnen die ik heb uitgezocht past voor geen tiet bij het verhaal dat ik wil vertellen. En ik ben echt een mongool 's avonds. Altijd trouwens, in de buurt van internet, want ik wil hyven en facebooken en filmfeitjes opzoeken, al is het 2 uur 's nachts. Mijn halfbroer in China zie ik online komen terwijl hij zijn ontbijtje eet, en mijn veertien-jaar-niet-gezien-maar -sinds-net-weer-gevonden-mattie-van-kamp uit Philly meld dat hij gaat tukken, omdat hij morgen moet werken. En ik drink 2 liter thee, en ren elk kwartier naar de plee, waar een machtig oninteressante scheurkalender hangt die me weer heel lang kan bezig houden. En ondanks dat niemand zo gek is om mij om 5 uur 's nachts een mail te sturen, check ik toch elke 5 minuten even of ik echt geen vrienden heb op dit onmogelijke tijdstip.
Nee, ik ben soms onmogelijk. Maar des te idioter is zij die na een hele nacht ploeteren klaar is, niet linea recta in haar heerlijk warme bedje gaat liggen. Nee, eerst even mijn hoofd leegmaken, en plots stromen de woorden op het scherm. Mentale obstipatie, met overgang in geestelijke slingerpoep...
Slaap lekker of werk ze....

2 opmerkingen:

Anoniem zei

een wijs persoon zei mij eens dat het zinloos is om de nacht door te leren (of op enige andere wijze studiegerelateerd bezig te zijn) .... hmmmm

Marie zei

Ach... pff.. Dat ging over STUDEREN. Dingen ik je hoofd krijgen. En het is ook niet heel tijds effectief. Maar wat moet, dat moet, toch?