dinsdag 25 maart 2008

Huizenjacht

Ik ben op kamerjacht. Met mijn safarihoedje op en verrekijker in de hand sluip ik over het internet om een mooi exemplaar te vinden waar ik mijzelf de trotse eigenaar van kan maken. Ik besef helaas dat amsterdam een van de meest bejaagde gebieden is, en dat andere jagers met z'n vijftigen de zeldzame goede aanbiedingen proberen te tackelen. En dan blijft er over:
Ruime zolderkamer, 12m2. Wc/douche op begane grond, te delen met gezin van 4. ???? Kan leuk zijn, maar misschien voor een rustiger type dan ik. Het type: Stokstaartfamilie zoekt vijfde stokstaart.
Anders zijn de kolenhokken die tegenwoordig voor 500 Euro per maand worden aangeboden onder de naam "knus kamertje" (5m2). Dat is 100E per vierkante meter! Het type: Hol zoekt mol.
Maar vanmorgen schrok ik mij helemaal het apegaar. Een van de vele sites waar ik voor sta ingeschreven, stuurde een mail dat er een nieuwe kamer in het centrum was vrijgekomen. Dit zal wel wat kosten, maar kijken kan altijd. Aldus las ik:

"Appartement 450m2, studentes gezocht die alles voor in zijn in ruil voor gratis woonruimte en/of geld. financiele ondersteuning is mogelijk. discretie verzekerd. alles bespreekbaar."

Eh.. WAT???? De woorden "alles" en "discretie verzekerd" deden mijn ogen uit mijn kassen rollen en mijn onderkaak twee verdiepingen naar beneden vallen. Hoe kan iemand nou zo iets op een huizensite zetten? En nog erger: wat als er nu echt een gans is die dit "aanbod" aanneemt?

Dit soort dingen halen mijn motivatie naar beneden. Klein wonen, commune wonen, whatever. Maar niets lijkt mij erger dan het type: Vos zoekt gans.

Geen opmerkingen: