dinsdag 18 maart 2008

Oud

Ik schrik wakker. Ik zweet en mijn hart klopt zo hard dat het lijkt alsof er net een bom is afgegaan, maar een rustig snurkend geluid komt van het hoofdkussen naast de mijne en de enige juiste conclusie is dat ik het zelf ben die mij zo aan het schrikken maakt.
Ik sluip naar de wc en kijk in de spiegel. Een licht sombere persoon kijkt terug en zegt tegen me: Tsss.. Snap je nog steeds niet waarom je wakker schrikt? Je bent oud geworden!
Oud. Ik ben oud. Niet in vergelijking met oude mensen natuurlijk, maar in vergelijking met mijzelf. Er is een station gepasseerd, waarvan ik eigenlijk gehoopt had dat daar een bovenleiding zou knappen. Mijn spiegelbeeld neemt me mee naar de tijd dat stommiteiten en gekkigheden nog als deugd werden gezien. Als dertigjarige zal ik nooit meer een tekening maken voor een vriend, en mijn vrienden zullen nooit een tekening van mij koesteren, tenzij ze zeker weten dat een 'echte' Marie Boddaert voor een ton getaxeerd zal worden.
Ik zal ook nooit meer een dag oude spijkerbroek verpesten omdat een leraar zegt: "Maar als je vrienden in de sloot springen doe jij het toch ook niet?" en ik vervolgens om het tegendeel te bewijzen, in de pauze, met mijn vrienden een frisse -of eigenlijk helemaal niet zo frisse, want ik stonk als een beerput- duik nam in de sloot bij het schoolplein.
De kans is ook aanzienlijk gedaald dat ik, hoewel ik dichter bij schiphol woon dan ooit, ooit nog met iemand een slee wedstrijd doe, gebruik makend van een Burger King dienblaadje.
Ach.. Oud? Wat nou oud? Misschien zal ik voorgaande dingen nooit meer doen, maar des te groter de kans dat ik tijdens mijn 9 tot 5 kantoorbaan 3000 post-its met de complete notulen van de afgelopen vergadering in willekeurige volgorde in het kantoor van de baas plak. Of dat ik tijdens de rookpauze met een waterpistool de grootste nicotineteut achterna ren. Wellicht laat ik mijn wetenschappelijk rapport afdrukken op roze papier en stuur ik 'm als valentijnskaart naar de postafdeling.
Niet oud, maar ouder. Niet wijs, maar wijzer. Niet stout, maar stouter.

1 opmerking:

Anoniem zei

of roze verf die 1 dag blijft zitten...haha.
erg leuk geschreven.
jo