woensdag 30 september 2009

Bad.

Er zit olie in 't bad. Op de rand een leeg flesje. Blauw-groen water ruikt naar lavendel, en de kraan maakt bubbels op het oppervlak. De klassieke muziek hoor ik niet, alleen maar zacht geruis. Als ik nu een vis zou zijn zou ik voor altijd onderwater blijven. Mijn haar gaat door de war en drijft als zeewier om me heen. De belletjes op m'n gezicht rollen over m'n wangen naar boven. Ze klinken als koude cassis met een ijsblokje op een frans terras, terwijl de zon net ondergaat.
Adembenemend. Een grote bel stijgt op. Blub!
Mijn tenen worden koud, dus ik draai me maar weer om.

2 opmerkingen:

JWB zei

Deze is erg sterk!
Je vergeet alleen de emmer koud water die een zeker persoon over je rug gooit.....;-)

Marie zei

Dat is me gelukkig al heel lang niet meer overkomen :P