donderdag 6 december 2007

The day after...

Het is de zesde, de officiele verjaar (of eigenlijk sterf) dag van Sinterklaas. Sinterklaas heeft mij gisteren, naast een gigantische kater, een aantal ontzettend leuke, doch nutteloze cadeaus doen toekomen. Of eigenlijk kan ik beter zeggen. Ik heb voor een aantal leuke, doch nutteloze cadeaus gestreden. Het was een van die "you had to be there" momenten. 27 cadeaus, één dobbelsteen, en 9 krijsende meiden die als een stelletje american football spelers rondom de tafel stonden opgesteld om maar in het bezit te komen van het H&M glitterpoeder.
Het is zo grappig, want er zitten cadeaus tussen waar je toch zo weinig aan hebt dat ze heel gewild zijn. Onder de "hot items" vielen bijvoorbeeld: een handpop die schapengeluiden maakt, een plastic spaarvarken en niet te vergeten een pluche eend die kwaakt. Glitter en geluid is het devies.
Na zo'n avond krijsen, vechten, lachen, gieren, brullen is het over. "s Ochtends schrik ik wakker uit de nachtmerrie dat ik word achtervolgt door een lawine aan cadeaus en bijna wordt opgegeten door een vuurspuwende badeend met goudpoeder op z'n snavel. Maar al snel herstel ik me. Sinterklaas is weg! Helaas! Terug naar de costa's! (waarom zwaait niemand de Sint eigenlijk uit? Na pakjes avond hoort niemand meer wat van de man... Nederlanders zijn maar een ondankbaar volk....) De concentratie leid me van de Sint naar andere, belangrijke zaken. Ik ga studeren, de tentamens staan (nog steeds) voor de deur en het is druk met rustige mensen in de UB. De rust is wedergekeert. Marie is niet meer hysterisch, bloedfanatiek of materalistisch met cadeaus bezig.
...
dus....
...
"AAAAAAAARRGGG!!! Kerst komt eraan!!!!"
Bomen! Slingers! en whooohoooo!!! NOG VEEL MEER CADEAUTJES!!!!!!

Geen opmerkingen: