donderdag 6 februari 2014

Ziek

Ik probeer mijn teksten altijd een beetje op te leuken. Het mooie en het speciale in kleine dingen te zien. Een simpele beschrijving van de feiten is nuttig, maar half de pret niet.
Een simpele beschrijving van een feit: ik heb kanker.
Die drie woorden klinken zo ontzettend veel heftiger dan dat het voelt. Het voelt namelijk eerlijk gezegd helemaal niet zo heftig. Misschien, dat heb ik wel vaker, ben ik nu gewoon een beetje aan het struisvogelen. Ik negeer de negativiteit. 
Dat gezegd hebbend, de afgelopen dagen waren eigenlijk erg gezellig. Het leek af en toe wel een beetje alsof ik jarig was. Telefoontjes, berichtjes, en veel mensen op bezoek. Ik besef me wel dat ik het in de toekomst misschien moeilijk krijg, vooral als ik onderworpen word aan deze op een soort stoofschotel gelijkende operatie, maar ik voelde me de afgelopen dagen echt een ontzettend feestvarken. Ik merk wel dat niet iedereen het even makkelijk vind, of dat mensen ervan schrikken. Dat vind ik raar. Ik voel me dan haast schuldig dat ik ze vertel hoe het zit en dat het waarschijnlijk allemaal wel mee valt. Alsof ik mensen iets ergs vertel, maar dat de ernst een beetje een dooie mus is, of een springlevende.
Humor is in elk geval het beste medicijn. Zo kon ik zaterdag nog niet lekker lopen, maar heb ik wel met m'n zusje een rolstoelrally door het Diaconessenhuis kunnen houden. En dat ging ongeveer zo:
Niet super nuttig, noch een feit, maar wel dubbel de pret.

5 opmerkingen:

Ytje poppinga zei

We denken aan je Marie!! Duimen en bidden voor je!!

Anoniem zei

Dag Marie, Jee ik schrik er natuurlijk(?) toch van, zo'n bericht. En ga je vanaf nu veel GOOD VIBES toezenden, en...het komt goed, dat weet ik zeker. Duimen ga ik ook, totdat ik geen duimen meer heb. EN hou ons s.v.p. op de hoogte van je herstel, want herstellen ga je. Of kom eens langs als je zin hebt....XXX Rob Buijing (Leendert wees me op het bericht)

Anoniem zei

Hoi Marie!

Heftig zeg... maar naar wat ik begrepen heb ben je in goede handen en na een zware operatie heb je tenminste niet meer die buikpijn.

Wat schrijf jij goed zeg!!! Echt fantastisch, dat had ik nooit verwacht na de hulp lees lessen van de Bosschool. Vooral: "negeer het negatieve" vond ik zo sterk!! Robert en ik wensen je het allerbeste toe, zet m op!!! negeer het negatieve en pluk het positieve!
Veel liefs van Anneloes

Leendert de Vink zei

Hé Marie, je gaat het redden hoor! Zo positief als jij bent en over je ziekte kan schrijven. We leven allemaal met je mee, duimen, bidden, wat dan ook!

I. Oderwald zei

Lieve Marie,
toen ik hoorde dat je een blog hield, heb ik hem meteen opgezocht. Wat schrijf jij goed. Zo levendig en ook zo goed aangevend hoe je je voelt nu je met een zware ziekte geconfronteerd wordt. Maar misschien is juist dan, als het leven even niet van een leien dakje gaat, er over schrijven belangrijk en bevrijdend. Ik vond het filmpje in je blog over de hipec-operatie heel instructief. Ik wens je heel veel sterkte de komende tijd (en ik zal je blog blijven volgen)
liefs, Ingeborg